Les taxes de sobrepès i obesitat entre la infància creixen de forma preocupant.

És el resultat de múltiples factors com la disposició genètica, l’alimentació, la manca d’activitat física, el temps abusiu davant les pantalles, hores de son insuficients o els condicionants socials i familiars, entre els més destacats.  Les mesures per reduir aquestes taxes de sobrepès i obesitat també han de ser combinant diferents àrees.

Gasol Foundation te com a missió la reducció de l’obesitat infantil i entre les seves activitats destaca la recerca científica sobre el fenomen i sobre l’eficàcia de diferents programes per promoure hàbits saludables i reduir i prevenir el problema entre la població infantil. Un dels resultats d’aquesta tasca investigadora és l’estudi PASOS (Estudi sobre els estils de vida, i la salut de les nenes, nens i adolescents).

La primera edició de PASOS es va dur a terme el 2019, la qual va desvelar algunes xifres a considerar sobre l’estil de vida dels nens, nenes i adolescents, com per exemple:

  • Més d’un 60% de la població infantil i adolescent no compleix amb la recomanació de l’OMS de realitzar com a mínim 60 minuts cada dia d’activitat física.
  • Gairebé un 30% de la població infantil i més del 50% dels adolescents incompleix les recomanacions d’hores de son.
  • Gairebé un 80% dels nens/es i adolescents no compleix la recomanació de l’OMS respecte a l’ús de pantalles.
  • Un 30% dels nens/es i adolescents esmorza brioixeria industrial habitualment.
  • Més d’un 20% de la població infantil i adolescent declara sentir-se preocupada, trista o infeliç.

En l’edició de l’estudi PASOS 2022 hi han participat 6500 nens i adolescents de 8 a 16 anys, de 248 centres educatius d’Espanya.

Podeu consultar més informació a la web de Gasol Foundation.