L’Observatori de la Infància de L’Hospitalet (OIH) i la FAPAC han signat un conveni de col·laboració, per promoure que les Associacions de Mares i Pares (AMPA) de la ciutat, formin part de la Xarxa d’Observadors de Proximitat de l’Observatori.
D’aquesta manera, qualsevol AMPA que ho desitgi, es pot adherir a la Xarxa d’Observadors i contribuir a que l’OIH millori el coneixement de la realitat dels infants i adolescents de L’Hospitalet. Cal recordar que a més dels estudis concrets que l’Observatori pugui portar a terme en col·laboració amb altres institucions, com per exemple universitats, la informació que obté de forma directa des de la Xarxa d’Observadors és molt important, perque és una font de primera línia. En el moment actual hi ha 60 persones actuant com a observadors de proximitat, distribuïdes en tots els districtes i representant una àmplia diversitat de professions i perspectives.

En el conveni signat entre OIH i FAPAC s’especifica que la Federació aportarà expertesa i coneixement per donar suport informatiu, facilitar documents de treball i fer el seguiment oportú per tal que les AMPA adherides puguin realitzar les tasques de Observadors de Proximitat. En aquesta tasca es prestarà atenció a les situacions de vulnerabilitat dels infants i adolescents i especialment a la detecció de bones pràctiques i experiències positives per combatre-les i per millorar la vida dels infants i adolescents.
En l’acord també es concreta la voluntat de difondre, entre las AMPA federades, les activitats promogudes per l’OIH, en especial aquelles que afecten al suport al desenvolupament com a persones dels infants i adolescents de la ciutat.

La signatura ha tingut lloc avui, dia 16 de febrer de 2016. Per part de la FAPAC ha signat Núria Muñoz, vocal de la Junta Territorial de Barcelona Comarques, i per part de l’Observatori ha signat Felipe Campos, en tant que president del Consell de l’Esplai de L’Hospitalet, entitat responsable jurídica de l’OIH.

Les AMPA que desitgin adherir-se com a Observador de Proximitat han de fer-ho a través d’aquest formulari.