fem_tandem

Recentment s’ha presentat des de l’Ajuntament de L’Hospitalet un projecte conjunt entre les escoles públiques, els equipaments culturals i diferents institucions i entitats de la ciutat. Es tracta de Fem Tàndem L’H, un projecte que pretén desenvolupar la funció educativa de la cultura, fomentant la col·laboració dels equipaments culturals i científics de la ciutat amb les escoles públiques del seu entorn proper.

Amb aquesta iniciativa, activitats singularitzades com la dansa, el teatre o la música, entre d’altres activitats culturals, artístiques i científiques, s’introdueixen dins el currículum acadèmic de les escoles, on es desenvolupen al llarg de l’any. D’aquesta forma, es fomenta la participació comunitària entre escoles i equipaments propers i amb lligams diversos. Al mateix temps s’amplia i es democratitza l’accés a aquestes activitats entre els alumnes de la ciutat.

El projecte persegueix dos objectius. D’una banda, contribuir a millorar l’èxit educatiu dels alumnes, fomentant el desenvolupament de la seva vessant artística i científica amb activitats culturals diferents. És el cas de l’escola Pau Casals, que amb el Centre d’Art Tecla Sala, treballen en el procés de realització i muntatge d’una exposició. D’altra banda, s’aconsegueix crear un vincle entre les escoles i els equipaments culturals i institucions de l’entorn, que treballen conjuntament sobre temàtiques en les quals l’equipament està especialitzat.

El Tàndem està format pel responsable de l’equipament cultural, que s’encarrega de facilitar les activitats, i l’escola, amb què conjuntament defineixen el projecte. A més, un tècnic municipal d’educació fa un seguiment i avaluació pedagògica del projecte, i tot plegat es coordina a través d’una comissió de seguiment on també participa el centre educatiu.

El projecte “Fem Tàndem L’H” promou la col·laboració entre les escoles públiques i els equipaments culturals de la ciutat

Actualment són 18 les escoles que formen Tàndem amb equipaments especialitzats i institucions de la ciutat, els quals es divideixen en dues modalitats: Tàndems amb l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA) en la modalitat de música, dansa i teatre a l’escola, i els Tàndems amb equipaments especialitzats i institucions culturals en la modalitat de cultura, història, ciència, etcètera.

De la primera modalitat han sortit projectes com l’orquestra simfònica de les escoles de L’Hospitalet, formada per alumnes de l’Escola Municipal de Música i de les escoles Pau Vila, Ramon i Cajal, Charlie Rivel, Lola Anglada i Ausiàs March, que incorporen ja la pràctica musical en el seu currículum.

Podeu conèixer més sobre Fem Tàndem L’H i les escoles i equipaments que ja estan desenvolupant el seu projecte comú en aquest enllaç.