El temps lliure segueix sent un espai amb desigualtat d’oportunitats

Els participants de l’acte van coincidir en la necessitat de preservar el dret dels infants i adolescents al temps lliure.

L’acte de celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants va reunir representants de 8 municipis per iniciativa de les seves sindicatures de greuges. L’acte es va obrir amb una actuació de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA).

Després de la salutació de la Síndica de Greus de L’Hospitalet, Merche García, i del Primer Tinent d’Alcalde, Francesc Belver, es va iniciar un panel amb quatre experts: Araceli Lázaro,  educadora social i experta en drets de la infància, Txus Morata, pedagoga i professora de la Fundació Pere Tarrés especialista en inclusió social, Martin Lundsteen, antropóleg i professor a la Universitat Pompeu Fabra, que va formar part de l’equip de recerca en l’Estudi sobre els usos del temps lliure, impulsat per l’OIH, i per últim, Jaume Funes, expert en adolescència i ex adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya per a la infància.

 

Panell

D’esquerra a dreta, Antónia López, Araceli Lázaro, Txus Morata, Martin Lundsteen i Jaume Funes.

En la segona part de l’acte, van arribar les declaracions dels Consells de Nois i noies de Gavà, amb un vídeo en el que es feia un repàs als drets de la infància. També va presentar-se un simpàtic missatge gravat pel Consell de Nois i Noies de Sant Boi, i finalment, el missatge del consell de L’Hospitalet, llegit per Júlia Canto, membre d’aquest i presidenta del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya.

 

L’acte va concloure amb la lectura del manifest conjunt de les vuit sindicatures, per part de Juan Martínez, Síndic de Greuges de Gavà, i Dolors Vallejo, Síndica de Sant Boi.