El dret al lleure, per l’equitat i la inclusió de la infància

El proper 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants, es celebrarà un acte per posar en valor el dret al lleure, com un espai de descans, creativitat, socialització i desenvolupament personal. El temps lliure és un espai on les desigualtats per raó de renda familiar, procedència, lloc de residència o factors culturals, es fan més evidents i marquen grans diferències en les oportunitats de nens i nenes.
Si els serveis d’escola i salut són universals, i això compensa en certa mesura les desigualtats d’oportunitats dels infants, en el moment de temps lliure, hi ha pocs recursos per compensar aquestes desigualtats.

L’acte és una iniciativa de les Sindicatures de Greuges de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà, Sant Feliu de Llobregat i L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Observatori de la Infància de L’Hospitalet.

Quatre persones expertes aportaran la seva mirada sobre el lleure des de diferents perspectives: Araceli Lázaro farà una introducció sobre els drets dels infants, Txus Morata tractarà la relació entre lleure i inclusió, Martin Lundsteen parlarà sobre lleure i conciliació familiar, i Jaume Funes exposarà la relació entre lleure i èxit educatiu.

L’acte tindrà lloc el dimecres 20 de novembre, de 17:30 a 19:30 h a L’Harmonia, (plaça de Josep Bordonau i Balaguer, 6, L’Hospitalet de Llobregat).

Podeu veure el programa complert aquí.