L’Hospitalet va ser portada d’El Periódico, i el que és més destacable és que era per una bona notícia, i per un tema educatiu. Hem de reflexionar sobre el fet que una bona notícia, i a sobre, de caire educatiu, ens resulti sorprenent que obri portada d’un diari generalista. Hauria de ser normal que casos d’èxit i temes educatius ocupessin espais destacats en els mitjans d’educació. Si hi hagués un veritable consens social sobre el valor de l’educació per construir una societat millor, s’hauria de notar en els mitjans de comunicació.

Però en aquesta ocasió tota la ciutat de l’Hospitalet pot sentir-se satisfeta perque l’experiència educativa del col·legi públic Joaquim Ruyra, del barri de La Florida, ha cridat l’atenció i ha estat portada. periodico-miracle

Aquesta escola, situada en un barri amb grans dificultats econòmiques o socials, ha aconseguit que l’alta taxa d’immigració, l’índex elevat de famílies amb problemes econòmics, la rotació del personal o l’estigmatitzaciò que havia tingut anteriorment, no siguin un obstacle insalvable per obtenir bons resultats acadèmics i educatius en general. En l’aspecte acadèmic s’han situat per sobre de la mitja i un dels resultats és que el 90% dels alumnes de l’institut del barri, el Fontseré, provenen de Joaquim Ruyra.

El compromís dels mestres i la complicitat de les famílies semblen ser factors clau per a l’èxit. Però també la metodologia i el modus operatiu de l’escola, basat en el model de comunitat d’aprenentatge, on els alumnes troben aules obertes, aprenentatge col·laboratiu i pau social en un clima que motiva i alhora exigeix.

 

 

Llegir l’article d’El Periódico aquí