Dos dies desprès de les eleccions municipals, el Instituto Nacional de Estadística ha publicat una nota de premsa sobre els resultats definitius de la Encuesta de Condiciones de Vida 2014.  Els resultats són aclaparadors i venen a confirmar dades i tendències d’altres estudis realitzats per entitats socials. Un terç de la població menor de 16 anys està en risc de pobresa a Espanya. L’enquesta està feta durant 2014, basant-se en dades de ingressos de 2013.

En general, el debat sobre infància i menors ha estat molt escàs en la campanya de les municipals, i els municipis són l’Administració més propera als ciutadans i la que hauria de tenir una voluntat de correcció d’aquestes situacions. És indiscutible promoure la creació d’ocupació, l’emprenedoria, el desenvolupament industrial, la societat del coneixement i moltes altres coses que generin riquesa en condicions d’equitat. Però mentrestant, els nois i noies no poden esperar a que l’economia millori i que les administracions comencin a prendre mesures.

Els nous consistoris tenen un repte molt seriós que condicionarà el futur d’una generació: posar la infància en primer lloc de l’agenda política.