El diari Le Monde ha seleccionat l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet, com una de les iniciatives europees dins dels premis “Smarts cities de la innovació urbana”.  Aquests premis, promoguts pel rotatiu francès, seleccionen projectes en sis categories: innovació urbana, energia, habitatge, participació ciutadana i acció cultural. Per cada categoria hi ha un premi i dos accèssits. L’EMMCA ha obtingut un accèssit dins de la categoria Acció cultural. També hi ha un Gran Premi, en aquesta ocasió per a un model d’habitatge mutualitzat, on es combinen espais privats i espais comuns. Aquesta és la desena edició dels premis Le Monde Smarts cities.

L’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts, és una aposta per democratitzar l’accés a la pràctica artística i per fomentar la barreja de ciutadans amb bagatges diversos. És una oportunitat magnífica per a molts infants i joves que d’altra manera els seria molt difícil accedir a una formació musical i una activitat cultural d’aquest nivell de qualitat.

La col·laboració entre escoles i l’EMMCA, a través del projecte “Fem Tàndem L’H. Escola + cultura“, dóna els seus resultats. Actualment hi ha projectes en especialitats com orquestra simfònica, pop rock, big band, jazz, música tradicional, teatre i dansa.