Mestres i educadors constaten les dificultats que tenen infants i adolescents a l’hora de fer deures o estudiar. En molts casos no hi ha l’espai adequat, amb silenci, tranquil·litat, ordre o llum adequada, i en moltes ocasions tampoc hi ha una persona que doni suport, motivi o ajudi a superar una dificultat i eviti que el nen o nena quedin encallats en un problema o exercici que no entenen. Derivat d’aquesta constatació, fa temps que hi ha moltes iniciatives de reforç escolar o que tot just ofereixen un espai acollidor i el suport d’una persona voluntària o professional per fer deures i repassar.

La majoria d’esplais i entitats de lleure educatiu ofereixen aquest servei. Les biblioteques, actualment molt ben equipades i confortables, són un altre espai que molts adolescents utilitzen per estudiar. També hi ha el projecte TEA (Taller d’Estudi Assistit), impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i que es porta a terme amb la col·laboració d’entitats de la ciutat i escoles.  Un altre cas és el d’alumnes de segon any de Dret de ESADE, que en el marc d’un projecte d’Aprenentatge – Servei, faran reforç escolar amb infants de La Florida.

Entre les iniciatives d’abast supramunicipal de suport als menors,  hi ha el voluntariat educatiu de la Fundació Catalunya – La Pedrera, que també a la ciutat de l’Hospitalet, i per medi de voluntariat educatiu, contribueix al reforç escolar. En aquests moments busquen voluntaris ja que han tingut una gran demanda de famílies per inscriure els fills i en aquests moments hi ha llista d’espera. Podeu trobar més informació a http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/content/acompanyament-educatiu