Des de l’associació JIS – Joves per la Igualtat i la Solidaritat  han començat a impartir tallers de Cooperació i Drets Humans per a joves de 4rt d’ESO i Batxillerat, a diversos centres educatius de L’Hospitalet, i amb molt bons resultats.
Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’associació Tres Quarts per Cinc Quarts, una de les entitats que conforma l’OIH, per treballar amb adolecents de L’Hospitalet el tema de la Cooperació i els Drets Humans, posant especial interès en el tema de la igualtat de gènere. Un problemàtica que avui dia torna a estar molt present entre els adolescents, especialment amb l’ús de les xarxes socials.

Resultats positius de “Coop de mà”
Amb el nom de “Coop de mà” aquests tallers de dues hores, incorporen l’audiovisual com a eina de reflexió, mitjançant la qual els i les joves poden expressar les seves inquietuds i sentiments. S’han impartit ja 8 tallers a les aules de L’Hospitalet i la Gemma, una de les educadores del JIS encarregada d’impartir-los, comenta que està tenint resultats molt positius: “hem pogut observar que la principal necessitat que tenen les nostres joves és tenir algú que els escolti, que puguin tenir un espai on explicar les seves situacions i fer partícips als seus companys i companyes perquè puguin prendre consciència de com estan les persones del seu entorn, i d’aquesta manera puguin actuar en conseqüència.

Tenir algú que t’escolta, el més desitjat
Una segona part dels tallers consisteix en “el cercle de confiança”. En aquesta part de l’activitat, els adolescents poden expressar voluntàriament experiències personals i vivències que han tingut i que avui dia els han fet ésser com són. La Gemma comenta que en aquesta part del taller, nois i noies acaben parlant dels seus sentiments de forma sincera, com segurament no ho fan en d’altres ocasions, i la resta del grup els escolta i ajuda, actuant en conseqüència. Això sí, el lema d’aquest cercle de confiança és ben clar: “el que es diu al cercle, es queda al cercle”.