La Xarxa d’Observació de Proximitat és  una xarxa de persones que ajuden l’Observatori a copsar la realitat de la infància i l’adolescència de la manera més directa i immediata. Actualment hi ha unes 50 persones, entre pediatres, educadors socials, mestres i professors, treballadors socials, Guàrdia Urbana, Mossos, i monitors de lleure. Cobreixen tots els barris de la ciutat, en diferents àmbits d’actuació. La participació com a Observador de Proximitat és voluntària i a títol personal.

En els tres anys de funcionament de l’OIH ha servit per compartir i contrastar les opinions i la percepció sobre el que passa amb la infància i l’adolescència de la ciutat. És un espai per anar més enllà i fer propostes per convertir els problemes en reptes i els reptes en solucions.

Normalment fem dues trobades anuals, de dues hores, i entre trobades, hi ha correus i aportacions. La participació és oberta a tota persona que tingui interés en la millora de la qualitat de vida i la defensa dels drets de la infància.

La propera trobada és el dilluns 12 de novembre de 2018, a les 17:30h a Can Arús (Rambla de la Marina 417).