La violència contra les dones i les nenes és una pandèmia que afecta tot el món. Les nenes i adolescents en són víctimes directes o indirectes, quan les seves mares moren o resulten afectades pel maltracte, abusos o violència directa. Calen mesures legislatives, judicials i la intervenció policial quan calgui, però també calen canvis en el model de societat, en les formes de relacions personals, en els mitjans de comunicació. Aprendre a reconèixer l’altra com a persona, i respectar-la. Fugir de les relacions de propietat sota la màscara de l’amor (possessiu, és clar!).

L’educació de nens i nenes i els adolescents és fonamental, i el foment de l’esperit crític també, màxim quan hi ha estudis que alerten de l’increment de conductes possessives entre els joves, i l’acceptació per part de les adolescents que les seves parelles les vulguin controlar. Els models d’amor romàntic necessiten una depuració en profunditat.

Hem volgut posar aquí una infografia elaborada per Nacions Unides sobre la violència de gènere al món, per  la seva qualitat i claredat. Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la

Infografia de Nacions Unides sobre violència de gènere

Infografia de Nacions Unides sobre violència de gènere