Vota-por-mi

Una part de la societat que encara no pot votar, perque no ha complert 18 anys, te idees pròpies sobre què caldria fer per millorar la vida a les ciutats i pobles. I així ho expressen, sovint de forma molt directa, amb una mirada neta d’autocensures, i amb una visió idealista en el millor sentit del terme.  Us presentem tres documents interessants, que recullen propostes fetes per nois i noies de diferents municipis:

“La Infancia: una prioridad para la agenda política. 25 propuestas de política local y autonómica a favor de la infancia”  (Plataforma de Infancia de España) Veure document La Infancia: una prioridad política

La Plataforma de Infancia proposa 25 mesures, entre les quals n’hi ha que són propostes presentades per nens i nenes, i que estan marcades en groc. La Plataforma de Infancia agrupa 52 entitats d’arreu de l’Estat espanyol.

“Tengo una idea. Aportaciones infantiles a los programas electorales de las elecciones autonómicas y locales” (Plataforma de Infancia de España)

Document amb una selecció molt completa de propostes elaborades per nens i nenes sobre diferents àmbits: Educació formal i no formal, Participació infantil, Protecció, Sanitat, Entorn (barri, ciutat, poble), Medi ambient i neteja, Sensibilització social, Polítiques de infància, i finalment, Família. Veure document aquí: Tengo una idea

“Vota por mi. El programa electoral de los niños.” (UNICEF)

Propostes extretes de la dinàmica de participació infantil “Vota por mi”, amb nens, nenes i adolescents de 9 a 17 anys d’un conjunt de Consells Locals de Infància i Adolescència i de trobades de Ciutats Amigues de la Infància. Veure document aquí: Vota por mi.